Какво знаем за артишока?

8 май 2018, 07:42, Категория: Кулинарни добавена от Симона Каменова
  • Добави в Svejo

d47d960ad54da8c86a9a4d0ea255862c.jpg

Артишок (Ангинар)
• Растението развива силни и доста дълги корени. Листата са едри, нарязани, понякога с бодли, зелени или сивозелени, отдолу с мъх. Расте високо 1-1,5 м, слабо разклонено, на върха с големи съцветия, сини. 

• Използват се месестите люспи и месестото дъно и основата на люспите се сваряват в подсолената вода и стават за различни сосове, приготвени с оцет като салата, но могат да се използват като прибавка на ястия, като консерви. 

• За една порция е достатъчен един артишок (250 г) или два по малки. Не режете опашката, а отчупете края й, за да извадите максимален брой влакна. 

• Може да бъде използван като сух букет. Трябва да отрежете в момент на цъфтенето, пише gotvetesmen.com. 

  • Facebook
  • Svejo
  • Любими.ком
  • Pipe.bg
  • Dao.bg
  • Ping.bg
  • Dobavi.com
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • TwitThis
  • YahooMyWeb

Изпрати на приятел


реклама


Одобрявате ли правителството на Пламен Орешарски?