Тиквена крем супа

29 май 2018, 06:47, Категория: Кулинарни добавена от Симона Каменова
  • Добави в Svejo

974a3f1841e9c9a89d6728a60908bd0a.jpg

Продукти:

500 г тиквички
1 картоф
2 скилидки чесън
500 мл зеленчуков или пилешки бульон
50 г краве сирене
1/2 с. л. краве масло
ситно нарязан копър
Приготвяне:

• Тиквичките и картофът се измиват, след което се обелват.
• Нарязват се на кубчета и се поставят в тенджера (2 л).
• Прибавят се обелените скилидки чесън.
• Сипва се бульонът и супата се довежда до кипване.
• Огънят се намалява на среден, а супата се вари 15 минути.
• Прехвърля се в блендер, добавя се кравето масло и сиренето.
• Супата се смила до еднородна смес и се връща в тенджерата.
• Поръсва се с копър и се разбърква.
• Крем супата от тиквички се разпределя по чинии и се поднася, пише gotvetesmen.com.

  • Facebook
  • Svejo
  • Любими.ком
  • Pipe.bg
  • Dao.bg
  • Ping.bg
  • Dobavi.com
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • TwitThis
  • YahooMyWeb

Изпрати на приятел


реклама


Одобрявате ли правителството на Пламен Орешарски?