Валериана - все по-популярна съставка в менюто на главни готвачи

4 юли 2018, 08:14, Категория: Кулинарни добавена от Симона Каменова
  • Добави в Svejo

85452929e00f087377b53d93fb69d9e8.jpg

Листата на растението валериана стават все по-популярни в менютата на главните готвачи.

Листенцата, които приличат на тези на бейби спанака, все по-често могат да се видят като декорация, компонент или основна съставка на ястия и салати.

Въпреки че растението е най-известно под формата на капки и хапчета за успокояване на нервната система, се оказва, че то съдържа множество други здравословни елементи: изключително богато е на витамин C, на провитамин А, който е важен за поддържане на доброто зрение, на Витамин B6, желязо, магнезий и калий.

Предлагаме ви една лесна и вкусна рецепта с валериана, за да можете да си набавите важните витамини, докато хапвате здравословно и диетично:

Салата с листа от валериана, домати и сирене

Съставки:

- 200 грама листа от валериана;
- 100 грама чери домати/сушени домати;
- 100 грама твърдо сирене;
- 10 грама слънчогледови семки;
- зехтин;
- сол.

Приготвяне:

- Сложете листата в цедка и ги измийте добре; 
- Разстелете ги върху хартиена кърпа, за да изсъхнат равномерно;
- Измийте чери доматите и ги нарежете на четвъртинки;
- Нарежете сиренето на тънки филийки;
- Поръсете салатата с шепа слънчогледови семки, сол и зехтин на вкус, пише offnews.bg.

  • Facebook
  • Svejo
  • Любими.ком
  • Pipe.bg
  • Dao.bg
  • Ping.bg
  • Dobavi.com
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • TwitThis
  • YahooMyWeb

Изпрати на приятел


реклама


Одобрявате ли правителството на Пламен Орешарски?