Вкусното крем сирене

9 юли 2018, 07:50, Категория: Кулинарни добавена от Симона Каменова
  • Добави в Svejo

4f764a296cf6bb708f6c2b89f4c5780b.jpg

Крем-сирене
• Може да бъде подправено с чесън, копър, маслини.

• Различава се от другите сирена по това че не отлежава, а трябва да се яде прясно.

Крем-сиренето е основна съставка на чийзкейковете и други десерти, често се използва за намазване на филийки, сухарчета и гевречета. 

• Подходящо е в комбинация с пушена сьомга.

• Най-известната марка е Филаделфия, по името на града в който за първи път е предложено в опаковка от метално фолио (1880 г.), макар за първи път да е направено в Ню Йорк през 1872г.

• Името Philadelphia Brand cream cheese е синоним на качество и еталон за крем-сирената.

• В Европа крем-сиренето обикновено се намазва на филийка, в Италия се слага на късчета в салатите, японците го правят от соево мляко и го мажат на сухарчета.

• Крем-сиренето е сложно за производство, защото ако се пресрочи времето за подсирване, вместо да се сгъсти то отново се втечнява.

• Бактерията за подквасата Lactic acid bacteria трябва да бъде унищожена чрез загряване в точно определен момент.

• Често крем-сиренето се стабилизира с растителни смоли за да се избегне отделянето на водата, пише gotvetesmen.com.

  • Facebook
  • Svejo
  • Любими.ком
  • Pipe.bg
  • Dao.bg
  • Ping.bg
  • Dobavi.com
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • TwitThis
  • YahooMyWeb

Изпрати на приятел


реклама


Одобрявате ли правителството на Пламен Орешарски?